Dansk coronapolitik

W1siziisijiwmjavmdgvmdcvmxpyoxdscw1xml9szwfkzxjib2fyzc5nawyixv0?sha=429f5f3e2025807f
Corona-retningslinjer i SKK (opdateret 9/10 2021)

Hvis du har en positiv test, skal du skrive til os så hurtigt som muligt på info@sk-kbh.dk.


Følg derudover disse retningslinjer:


BØRN

Børn kan være nære kontakter på to forskellige måder:

1. Nær kontakt til en smittet person i husstanden.

2. Nær kontakt til en person uden for husstanden (i forbindelse med skole, daginstitution eller fritidsaktiviteter).


1: Nære kontakter til en smittet person i husstanden følger de generelle retningslinjer (svarende til retningslinjer for voksne, se sst.dk). Hvis barnet har haft en overnatning med et smittet barn, betragtes det ikke som nærkontakt med en person i husstanden, men følger retningslinjerne i 2.


2: Nære kontakter til en person uden for husstanden (dette inkluderer skole, daginstitutioner, fritidsaktiviteter) følger et andet sæt retningslinjer. Alle børn i samme klasse/sportshold er pr. definition nære kontakter, hvis et barn eller en træner er inficeret.

 

HVIS BARNET INGEN SYMPTOMER HAR og er nær kontakt til en træner/andet barn på holdet: Dag 1: Test så hurtigt som muligt (PCR eller hurtigtest). Barnet kan komme tilbage til holdet, så snart det har et negativt testresultat. Opfølgning med PCR-test på dag 4 og dag 6 ved sidste kontakt til den smittede person. Isolering er ikke nødvendig, hvis barnet ikke har symptomer.

 

Hvis barnet har været smittet inden for de sidste 12 uger: Test er ikke nødvendig.

 

Hvis barnet er vaccineret eller smittet inden for de sidste 12 måneder: Den første test (dag 1) er ikke nødvendig.

 

Børn under 2 år: Test eller isolering er ikke nødvendig.

 

Hvis du ikke ønsker at blive testet: Gå i isolation indtil 7 dage efter sidste kontakt med den smittede person.

 

HVIS BARNET HAR SYMPTOMER og er nær kontakt til en træner/et andet barn på holdet: Følg generelle retningslinjer for nære kontakter (isoler og test dag 4 og 6). Dette gælder også børn under 2 år.


Hvis barnet får besked om, at hun/han er en nær kontakt, mens det er i skolen eller til en aktivitet uden for skolen: Barnet kan vente med at få foretaget en test, indtil aktiviteten er afsluttet, men skal være opmærksom på de generelle infektionsforebyggende råd. Barnet skal ikke isoleres.


I den periode, hvor barnet venter på et PCR-testresultat på dag 4 og 6 efter nær kontakt til en smittet person: Barnet kan gå i skole og deltage i planlagte fritidsaktiviteter, såsom sportsaktiviteter. 

 

Barnet anbefales at blive hjemme fra "særlige" aktiviteter, såsom konkurrencer, camps osv. Det anbefales, at barnet bliver hjemme fra "ikke-planlagte" aktiviteter såsom legeaftaler, fødselsdage, familiebesøg osv.


UNGDOMSUDDANNELSE OG/ELLER VOKSNE

Nære kontakter, der går på ungdomsuddannelse eller er voksne, følger de generelle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Hold dig opdateret på sst.dk.